Frozen Missisippi mud pie

Från Nyhetsmorgon

Maffig och god chokladtårta med digestivebotten och två chokladfyllningar med smak av konjak. Extra allt till efterrätt!

16 augusti 2014
Visa mer
10

Du behöver

Botten

  • 75 g smör
  • 125 g digestivekex

Fyllning 1

  • 2 ägg
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 60 g smör
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk snabbkaffe
  • 1 msk konjak
  • 2 msk vatten

Fyllning 2

  • 75 g mörk choklad 70%
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • mörk choklad
  • vit choklad

Gör så här

  1. Smörj en rund springform. (24cm i diameter) Lägg bakplåtspapper på insidan av formens kanter så att det sticker upp cirka 5 centimeter.
  2. Botten
    Smält smöret varsamt.
  3. Lägg digestivekexen i dubbla plastpåsar och banka sönder det hela till smulor.
  4. Blanda smör och smulor och tryck ut det i botten på formen. Platta till ganska hårt och ställ sedan formen i kylskåp.
  5. Fyllning 1
    Här behövs en tjockbottnad kastrull: blanda socker och grädde och värm försiktigt upp det hela. Rör om tills sockret smält.
  6. Rör ut maizena i vattnet, vispa äggen hårt. Vänd försiktigt ned maizena och ägg i grädden och rör om.
  7. Värm långsamt under omrörning med träslev tills det blir en tjock och slät smet, vilket tar cirka 10-15 minuter.
  8. Tillsätt smöret klickvis, fortsätt sedan med vaniljsocker, snabbkaffe och konjak. Rör om och häll sedan smeten i formen. Låt glädjen svalna och ställ den sedan i frysen i minst två timmar.
  9. Fyllning 2
    Denna fyllning görs när den första fyllningen stått i frysen i minst två timmar. Kom ihåg att smeten skär sig om den kokar så var hela tiden varsam med värmen.
  10. Smält chokladen i vattenbad.
  11. Separera äggulan från vitan. Vispa ihop grädden med gulan och vänd ned blandningen i den smälta chokladen. Blanda väl.
  12. Häll över allt i en tjockbottnad kastrull och låt gå varm på svag värme. Rör hela tiden tills smeten tjocknar. Låt sedan smeten svalna.
  13. Vispa äggvitan tills den är riktigt hård. Vänd ned chokladsmeten utan att röra mer än nödvändigt och häll sedan det hela överst i formen.
  14. Ställ återigen in pajen i frysen och låt stå i minst fyra timmar.
  15. Innan servering ska pajen stå framme i cirka 15 minuter. Ta bort kanten på formen och bakplåtspappret.
  16. Riv över rikligt med mörk choklad och vit choklad och servera sedan till allas galna glädje!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept