Vegetariska frikadeller med äppelchutney

Från Nyhetsmorgon

Vegetariska frikadeller gjorda på hårdkokt ägg, riven potatis och rostade solroskärnor. Serveras med äppelchutney.

12 oktober 2014
Visa mer
4

Du behöver

Frikadeller

  • 5 ägg
  • 50 g ost, riven
  • 200 g potatis
  • 50 g solroskärnor
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 msk torkad rosmarin
  • lite svartpeppar

Äpplechutney

  • 2 dl sockerkokta äpplebitar
  • 1 dl rödlök, finhackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 citron, saft från
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten i 11 min, skölj med kallt vatten. Gröp ur äggen och pressa dem till puré.
  2. Riv osten. Koka och pressa potatisen. Rosta och grovmixa solroskärnorna.
  3. Blanda allt med kryddorna.
  4. Stek frikadellerna i smör eller olja tills de fått fin färg.
  5. Chutney
    Blanda ingredienserna till chutneyn och smaka av.
  6. Servera frikadellerna med äppelchutneyn. Även varma grönsaker och finstrimlad vitkål smaksatt med riven ost, strimlad rödlök, hackad persilja, olja, salt och peppar är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept