Hjortköttbullar med pepparrotsfärskost

30 min
4
Från Nyhetsmorgon

Köttbullar gjorda på hjortfärs serveras med hemgjord färskost med pepparrot och säsongens sallad.

12 oktober 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 250 g hjortfärs
  • 1 tsk salt
  • 1-2 ägg
  • 100 g lök, hackad
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 nypa svartpeppar
  • 40 g ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • lite smör eller olja
  • sallad efter säsong

Pepparrotsfärskost

  • 4 dl naturell yoghurt, avrunnen
  • 1 msk pepparrot, finriven
  • 1 tsk florsocker
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hjortköttbullar
    Stek löken. Låt den svalna.
  2. Blanda färs och salt ordentligt och låt stå en stund. Tillsätt sedan äggen lite i taget, tillsätt ströbröd och sedan mjölk. Blanda i löken och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt stå en stund och stek sedan i lite smör eller olja.
  4. Färskost
    Blanda alla ingredienser och smaka av.
  5. Servera hjortköttbullarna med olika sorters sallad efter säsong och pepparrotsfärskost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept