Ernst Kirchsteigers höstgryta

Från Nyhetsmorgon

Höstgryta med skinkstek, rökt fläsk, korv, morot och palsternacka.

12 oktober 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 stor palsternacka
  • 3 klyftor vitlök
  • 6 potatisar
  • 2 tärningar kalvbuljong
  • 200 g rökt fläsk, tärnat
  • 1,5 l vatten
  • 2 starka korvar
  • 300 g fläskkött (skinkstek)
  • 1 knippe färsk bladpersilja

Till servering

  • färsk pepparrot, finriven
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Finhacka gul lök och vitlök, fräs i olivolja.
  2. I med tärnat rökt fläsk.
  3. Lägg i resterande kött (alltså korv och fläskköttet som du även har skurit i mindre bitar). Låt fräsa med en stund.
  4. Häll på vatten och lägg i grönsakerna samt buljongen.
  5. Koka din gryta tills fläskköttet känns mört, ca 45 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Om du vill ha mer vätska är det bara att tillsätta mer vatten.
  6. Serveras med riven pepparrot utblandad i crème fraiche till grytan.
  7. Lägg upp gryta i djup tallrik och strö över bladpersilja. Hösten är nu ett faktum. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept