Erik Lallerstedts cheeseburgare

Erik Lallerstedts cheeseburgare
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Erik Lallerstedt
Erik Lallerstedt

Erik Lallerstedts cheeseburgare

16 ingredienser

30 min

Klassisk snabbmat när den är som bäst!

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gul lök
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 0,25 isbergssallad
  • 8 skivor formfranska
  • 3 msk smör (eller margarin)
  • 8 skivor cheddarost

dressing:

  • 0,5 gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 msk chilisås
  • 2 msk bostongurka

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Blanda hälften av löken, färs, ägg och worchestersås i en bunke. Salta och peppra och låt vila en stund.
  2. Blanda resten av löken med majonnäs, chilisås och bostongurka till dressingen.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva tomaten. Skölj och strimla salladen.
  4. Stek brödskivorna gyllenbruna i hälften av matfettet i en stekpanna.
  5. Forma färsen till fyra hamburgare och stek dem på hög värme i resten av matfettet tills de blivit gyllenbruna och helt genomstekta, cirka 1-2 minuter på varje sida.
  6. Lyft upp hamburgarna och lägg på ostskivorna direkt. Lägg sen sallad, tomat, rödlök, hamburgare och dressing mellan brödskivorna.
  7. Servera hamburgarna direkt med senap, HP sås, chilisås och bostongurka som tillbehör.