Spanien vs. Holland

Från Nyhetsmorgon

En rätt inspirerad av fotbollsfinalen mellan Spanien och Holland i VM 2010.

12 juli 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st färska chorizokorvar
  • 10 st medelstora matpotatisar, kokta
  • 6 st ägg
  • 1 st gul lök, tärnad
  • olivolja till stekning
  • salt & svartpeppar
  • 6 st zucciniblommor alt. 6 ark filodeg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl riven goudaost
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 st huvud krispsallad, plockat & sköljt
  • 1 st liten burk sardellfileér i olja
  • 1 st rödlök, tunnt skivad
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Skala & hacka ner den kokta potatisen. Blanda upp den med den hackade gula löken och 4 vispade ägg. Salta och peppra.
  2. Stek sedan blandningen i en stekpanna i olivolja på medeltemperatur. Vänd omeletten efter cirka 5 minuter & stek ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda den rivna osten med creme fraichen.
  4. Fyll sedan zucciniblommorna med blandningen (alt gör små vikta knyten av ostmassan & filodeg) Panera sedan i mjöl, vispade ägg och ströbröd.
  5. Stek sedan blommorna i rikligt med olja alt. fritera i frtös i cirka 5 minuter. Blanda upp salladen med hackade sardellfileér, rödlök och en pressad citron samt lite olja från sardellerna.
  6. Stek eller grilla korvarna hastigt, färska kvalitetskorvar kan gärna ha lite "kärna"
  7. Servera korven tillsammans med en bit av omeletten, salladen och den stekta zucciniblomman.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept