Ljummen rödbetssallad, toppad med Västerbottenost, rödklöver och ogräspesto

Från Nyhetsmorgon

En klassiker med lite ogräs. Jag har valt att köra en vegetarisk version men man kan med fördel servera gärna lite lufttorkad skinka till eller knaperstekt sidfläsk. Använd fantasin!

Här hittar du Eriks

Ogräsgryta

och

Varma björnbär

.

27 juli 2010
Visa mer
4

Du behöver

Ogräspesto

  • 1 bunt kirskolblad eller svinmålla (motsvarar 2 krukor basilika)
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 50 gram pinjenötter
  • 2 dl olivolja
  • 100 gram parmensanost
  • 1 nypa socker
  • salt och peppar
  • 2 st medelstora rödbetor
  • 2 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • Ett par maskrosblad för garnering
  • 1 näve med rödklöverblommor
  • 100 gram Västerbottensost
  • 2 tsk lime-peppar
  • 1 tsk salt
  • Garnera med maskrosblad

Gör så här

  1. Börja med att laga till peston. Mortla eller använd mixern för att mosa bladen och nötterna.
  2. Blanda sedan in oljan och slutligen den rivna osten. Salta, peppra och runda av med en nypa socker.
  3. Koka rödbetorna i ca 30 minuter, sila av vattnet och kyl ner rödbetorna i lite kallt vatten.
  4. Skala och klyfta rödbetorna.
  5. Hetta upp en panna med smör och fräs rödbetorna lätt i pannan. Salta och peppra samt ringla ner honungen. Garnera med hyvlad västerbottensost, maskrosblad och rödklöver. Vrid några var med lime peppar över och servera
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept