Lasagne med krispig vitkålssallad

Lasagne med krispig vitkålssallad

Av: Erica Palmcrantz Aziz

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

Rawfood-lasagne av zucchiniplattor och krispig vitkålssallad.

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini

Ost

  • 4 dl pumpakärnor
  • 3 dl solroskärnor
  • 0,5-1 msk paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk citronsaft
  • salt

Tomatsås

  • 4 tomater
  • 12 soltorkade tomater, blötlagda
  • 3 msk färsk oregano

Topping

  • 1 avokado (eller 2 små)

Vitkålssallad

  • 0,5 vitkål
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Gör "lasagneplattor" av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.
  2. Kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig. Smaka av.
  3. Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.
  4. Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bred över tomatsås och "ost".
  5. Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och toppa med den.
  6. Strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt. Krydda med svartpeppar. Servera till lasagnen.