Lasagne med krispig vitkålssallad

Från Nyhetsmorgon

Rawfood-lasagne av zucchiniplattor och krispig vitkålssallad.

29 december 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st stora zucchini

Ost

  • 4 dl pumpakärnor
  • 3 dl solroskärnor
  • 0,5-1 msk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk citronjuice
  • en nypa salt

Tomatsås

  • 4 st tomater
  • 12 st soltorkade tomater, blötlagda
  • 3 msk färsk oregano

Topping

  • 1 st stor avokado eller 2 små

Vitkålssallad

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa svartpeppar, nymald
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Gör "lasagneplattor" av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.
  2. Kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig. Smaka av.
  3. Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.
  4. Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bred över tomatsås och "ost". 
  5. Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och toppa med den.
  6. Strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt. Krydda med svartpeppar. Servera till lasagnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept