Hallonbakelse

2

Du behöver

  • 0,5 dl riven kokos
  • 1 dl hasselnötter, blötlagda
  • 6 st dadlar
  • 1 nypa salt
  • 1,5 msk carobpulver
  • 0,5 krm vaniljpulver

Fyllning

  • 2 dl hallon, färska eller upptinade frysta

Carobsås

  • 1 dl kokosolja
  • 2 msk carobpulver
  • 1 msk acaipulver
  • 2 msk yaconsirap

Cashewgrädde

  • 3 dl cashewnötter
  • 0,5 st päron, moget
  • 0,5-1 dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Lägg kokos och nötter i matberedaren. Kör tills allt är finfördelat. Tillsätt dadlar, salt, carob- och vaniljpulver, kör igen tills det blivit en deg.
  2. Tryck ut på ett litet fat eller i portionsstora paj/muffinsformar och fyll med hallon. Gör kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ned yaconsirap, carob- och acaipulver.
  3. Mixa cashewnötterna med vatten och päronet samt vaniljpulver som är delat i bitar. Späd eventuellt med mer vatten för att få grädden len och krämig. Klicka på uppe på pajen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept