Hallon, vanilj och biskvier

30 min
Från Nyhetsmorgon

Enkel och elegant efterrätt med hallonkräm, vaniljfärskost och mandelbiskvier.

6 januari 2015
Visa mer
30 min

Du behöver

Hallonkräm

  • 0,5 l frusna hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk maizena

Vaniljfärskost

  • 100 g färskost
  • 2 msk strösocker
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 0,5 citron, rivet skal och saft från
  • 0,5 dl grädde

Mandelbiskvier

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör, tempererat
  • 50 g äggvita

Gör så här

  1. Hallonkräm
    Koka upp hallon, socker och citronsaft. Passera genom en finmaskig sil. Värm purén och vispa i maizena utrört i lite vatten. Koka upp krämen och kyl ner.
  2. Vaniljfärskost
    Vispa ihop färskost, socker, skrapet från vaniljstången och citron med elvisp. Vispa i grädden och vispa krämen slät.
  3. Biskvier
    Rör ihop mandelmassa och smör. Tillsätt äggvitan lite i taget. Spritsa ut smeten till små biskvier och baka i ugn på 175 grader i 10 min.
  4. Lägg upp fint och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept