Grismacka med kålsallad, syrad lök och chilimajonnäs

2,5 h
4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Världens godaste macka? Inte omöjligt! Smörstekt surdegsbröd toppas med pulled pork, kålsallad, syrad lök och hemslagen majonnäs med srirachasås.

6 januari 2015
Visa mer
2,5 h
4 - 6

Du behöver

Stekt surdegsbröd

  • 0,5 limpa surdegsbröd
  • 2 msk smör

Dragen gris

  • 2 msk rapsolja
  • 600 g fläskarré
  • 100 g rökt fläsksida eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl barbecuesås
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk koriander
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 tsk oregano

Chilimajonnäs

  • 1 äggula
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk sriracha chilisås
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matolja

Syrad lök

  • 2 röda lökar
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Kålsallad

  • 200 g spetskål eller vitkål
  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dragen gris
    Skär karrén i mindre bitar och klyfta löken. Tärna ner fläsksidan och krossa vitlöksklyftan. Bryn allt runtom i en stekpanna och lägg över i en gryta. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt köttet småkoka 2 timmar tills det är helt mört. Dra isär köttet.
  2. Majonnäs
    Vispa ihop äggula, senap, sriracha chilisås, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan lite i taget i en tunn stråle samtidigt som du vispar tills du har fått i all olja och majonnäsen har tjocknat.
  3. Syrad lök
    Skala och strimla löken och lägg i en burk. Koka upp ättika, socker och vatten och slå över löken. Sätt på lock och låt stå fram till servering. Om inte all lök går åt så håller den minst en månad i kyl.
  4. Kålsallad
    Strimla kål och fänkål tunt. Vänd runt kålen med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  5. Servering
    Skär brödet i centimetertjocka skivor och stek i smöret. Lägg lite majonnäs i botten på hälften av brödskivorna och lägg på sallad. Fortsätt med köttet, kålsallad och syrad lök. Toppa med lite mer majonnäs och lägg på en till brödskiva. Dela mackorna på två och servera i hamburgerfickor eller vik smörpapper runt så blir det lättare att äta med händerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept