Varma munkar med vaniljkräm

Från Nyhetsmorgon

Finns det något godare än nyfriterade munkar rullade i socker och kanel, fyllda med vaniljkräm... mmmm!

Ingen våg? Ta en titt på vår

omvandlingstabell

som hjälper dig att räkna om måtten.

25 oktober 2014
Visa mer

Du behöver

Varma munkar

  • 15 g färsk jäst
  • 300 g mjölk
  • 60 g socker
  • 2 g salt
  • 2 ägg
  • 60 g smält smör
  • 560 g mjöl
  • vaniljextrakt
  • kanel och socker, att rulla munkarna i

Vaniljkräm

  • 0,5 l mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 100 g socker
  • 120 g äggula
  • 40 g maizena
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Vaniljkräm
    Koka upp mjölken med vaniljstången.
  2. Blanda socker, äggula och maizena till en kräm.
  3. Blanda ner krämen i den varma mjölken och koka i tre minuter under konstant omrörning. Tillsätt smöret och låt svalna.
  4. Passera krämen genom en sil och fyll i spritspåse. Håll i kyl tills dags att fylla munkarna.
  5. Munkar
    Blanda alla ingredienser till en deg.
  6. Kavla ut tunt och stansa ut ringar stora som enkronor och låt jäsa under duk i ca en timma. Fritera i 190 grader het olja tills gyllenbruna, lyft upp och placera på hushållspapper.
  7. Fyll munkarna med vaniljkräm. Blanda kanel och socker och rulla munkarna i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept