Scones med blåbärscreamcheese

Från Nyhetsmorgon

Scones är lätt att baka! Servera dina scones nygräddade med vispad blåbärscreamcheese och färska jordgubbar.

3 mars 2013
Visa mer

Du behöver

Scones

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 150 g smör, kallt
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • Ägg till pensling

Blåbärscreamcheese

  • 1 pkt färskost
  • ca 3 msk blåbärssylt
  • Jordgubbar, till servering

Gör så här

  1. Scones
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen, cirka 2 centimeter tjock på en mjölad yta och stansa ut med en rund utstickare.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg.
  8. Grädda dina scones tills de får fin färg, cirka 15 minuter.
  9. Blåbärscreamcheese
    Vispa ihop färskost och blåbärssylt så den blir fluffig i konsistensen.
  10. Servera dina nygräddade scones med vispad blåbärscreamcheese och jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept