Pepparkakswhoopies med polkagrisfyllning

20 st
Från Nyhetsmorgon
Jul

Whoopies, dubbla kakor med fyllning emellan. Här är kakorna smaksatta med pepparkakskrydda och fyllda med  med färskostkräm med polkagriskross och vit choklad.

9 december 2013
Visa mer
20 st

Du behöver

Kakor

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk starkt kaffe
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • salt

Fyllning

  • 300 g vit choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 påse polkagris, finkrossad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver tills det blir vitt och fluffigt.
  3. Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe och blanda det med smeten.
  4. Sila vetemjöl, bakpulver, kakao, pepparkakskrydda och salt och vänd ner i smeten. Blanda tills det blir en slät smet.
  5. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked. Grädda i cirka 10 minuter.
  6. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och vispa sedan ihop med färskosten.
  7. Finkrossa polkagrisen tills den blir som ett pulver och vänd ner i krämen.
  8. Fyll krämen med en spritspåse och spritsa på undersidan av hälften av whoopieskakorna. Lägg sedan på resten av "locken" så kakorna ser ut som en sandwich.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept