Minisockerkaka med mascarponekräm

40 st
Från Nyhetsmorgon

Små söta sockerkakor som serveras med en mascaponekräm smaksatt med kakao och kaffe. Perfekt som dessert på bröllop, student eller andra stora kalas.

6 maj 2014
Visa mer
40 st

Du behöver

Minisockerkakor

  • 3 ägg
  • 3 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk havssalt
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl rapsolja
  • smör
  • ströbröd

Mascarponekräm

  • 300 g mascarpone
  • 5 msk kakao
  • 1 dl agavesirap
  • 0,5 tsk vailjpulver
  • 2 msk kaffe

Garnering

  • frystorkade bär, tex körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och poröst med elvisp.
  3. Sikta mjöl, kakao och bikarbonat ner i en skål. Blanda i salt.
  4. Tillsätt mjölblandning, gräddfil och olja i äggvispet genom att varva ingredienserna och blanda på låg hastighet.
  5. Smörj och bröa en minisockerkaksform och spritsa smeten i formarna, fyll dem till två tredjedelar (grädda två till tre omgångar).
  6. Grädda i cirka 10 minuter.
  7. Låt svalna i formen innan du tar ut dem.
  8. Pudra med kakao.
  9. Vispa ingredienserna till mascarponekrämen och spritsa över kakorna.
  10. Garnera dina minisockerkakor med frystorkade bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept