Minipavlova

Från Nyhetsmorgon

Pavlova i gulliga portionsstorlekar! Minipavlova fyllda med citron- och mascarponekräm samt med en jordgubbs- och rabarberkompott. Receptet är beräknat till cirka 10 portioner.

5 juni 2012
Visa mer

Du behöver

Marängbotten

  • 3 st äggvitor, rumsvarma
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk citronsaft

Jordgubbs- och rabarberkompott

  • 300 g jordgubbar, finskurna i skivor
  • 300 g rabarber, skalad och finkuren i skivor
  • 3 dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 3 tsk färskriven ingefära

Citron- och mascarponekräm

  • 2,5 dl grädde, vispad
  • 3 msk lemon curd, helst hemgjord
  • 250 g mascarpone

Gör så här

  1. Marängbotten
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna tills den blir vit och fast, det tar cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills blandningen har blivit glansig och fin, cirka 3-4 minuter.
  4. Blanda i maizena.
  5. Häll ner marängen i en spritspåse eller liten plastpåse, klipp ett litet hål och börja spritsa ut marängbottnar på en pappersbeklädd bakplåt, bottnarna ska vara cirka 10 cm i diameter. Se till att det blir en kant på dem, så det går att fylla dem när de är klara.
  6. i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna på ett galler.
  7. Rabarber- och jordgubbskompott
    Ta de finhackade jordgubbarna och rabarbern och lägg i en liten tjockbottnad kastrull.
  8. Häll över saften och låt koka upp.
  9. Häll sedan över ingefäran och sänk värmen. Låt kompotten puttra i cirka 10-15 minuter.
  10. Ta bort från värmen och låt svalna. Blir det mycket vätska kvar kan du sila bort det.
  11. Mascarponekräm
    Blanda mascarpone och lemon curd.
  12. Vänd försiktigt ner den vispade grädden, lite i taget.
  13. Montering
    Fyll en spritspåse med mascarponekrämen och fyll innehållet av marängen.
  14. Skeda sedan över kompotten.
  15. Garnera med lite myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept