Minipavlova med citron- och mascarponekräm

1 h
6 - 8
Minipavlova med citron- och mascarponekräm
Foto: Jenny Grimsgård
Från Nyhetsmorgon

Små, söta pavlovor med lemon curd, mascarpone och jordgubbar.

Tänk på att bunken ska vara ren och torr när du gör maräng. En liten droppe vatten
kan förstöra marängen!

26 maj 2014
Visa mer
1 h
6 - 8

Du behöver

maränger

  • 3 äggvitor, rumsvarma
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena

citron- och mascarponekräm

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk lemon curd, helst hemmagjord

garnering

  • färska bär, t ex jordgubbar, röda vinbär och blåbär

Gör så här

  1. Maränger
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna tills de blir vita och fasta, det tar cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit glansig, cirka 3–4 minuter.
  4. Rör ner maizenan.
  5. Lägg marängen i en spritspåse eller liten plastpåse, klipp ett litet hål och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper, bottnarna ska vara cirka 10 centimeter i diameter. Se till att det blir en kant på dem så det går att fylla dem när de är gräddade.
  6. Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna på ett galler.
  7. Citron- och mascarponekräm
    Vispa grädden.
  8. Blanda mascarpone och lemon curd.
  9. Vänd försiktigt ner den vispade grädden, lite i taget.
  10. Montering
    Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna.
  11. Garnera med bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept