Limekaka med kokoskräm

6 - 8 bitar
Limekaka med kokoskräm
Foto: Jenny Grimsgård
6 - 8 bitar

Du behöver

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl kokossocker
  • 0,5 dl agavesirap
  • 3 ekologiska ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk havssalt
  • 2 ekologiska limefrukter, rivet skal och saft

Topping

  • 400 ml kall kokosgrädde
  • agavesirap
  • rostad riven kokos
  • 1 ekologisk limefrukt

Gör så här

  1. Kaka
    Värm ugnen till 160 grader. Smörj en avlång brödform med smör, den ska rymma 1,5-2 liter.
  2. Vispa smör, kokossocker och agavesirap med elvisp tills det är fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn och fin.
  3. Sikta vetemjöl, vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål. Vänd ner blandningen lite i taget i smör- och äggsmeten. Rör om försiktigt eller vispa på låg hastighet. Rör ner limeskal och -saft.
  4. Häll smeten i formen och grädda i cirka 50 minuter eller tills provstickan är torr. Låt kakan stå cirka 20 minuter innan du stjälper upp den på ett galler och låter den svalna helt.
  5. Topping
    Vispa kokosgrädden fluffig med elvisp. Blanda i agavesirap efter smak. Lägg ett lager med topping på kakan. Strö över kokos. Tvätta limefrukten, skär den i tunna skivor och lägg dem
    på toppingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept