Krispig kokosmousse med chiamarmelad

4 - 6
Krispig kokosmousse med chiamarmelad
Foto: Liten kaka
Från Nyhetsmorgon

Krispig kokosmousse med chiamarmelad - en god dessert med hallon och kokos med sockerfria kex som botten.

11 november 2014
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 4 msk smör, rumsvarmt
  • 1 dl krossade sockerfria kex
  • 1 pkt färskost
  • 1 burk kokosmjölk, kylskåpskall
  • 0,5 dl agavesirap
  • 0,5 vaniljstång
  • kokosflingor till garnering

Chiahallonmarmelad

  • 6 dl (250 g) frysta hallon
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Blanda smöret och de finmalda kakorna.
  2. Pressa ner kakorna i fyra större eller sex små burkar. Ställ i kylskåpet.
  3. Vispa ihop färskosten och agavesirapen tills blandningen blir fluffig.
  4. Öppna burken med kokosmjölk underifrån och häll ut vattnet.
  5. Häll över kokosmjölken i en annan skål och vispa även den tills den blir krämig i konsistensen. Blanda ihop med färskosten.
  6. Häll sedan blandningen i burkarna/glasen och ställ i kylskåpet i några timmar.
  7. Garnera din dessert med rostade kokosflingor.
  8. Chiahallonmarmelad
    Koka upp hallon, vanilj och lönnsirap i cirka 5 minuter.
  9. Lägg i chiafrön och koka ytterligare 15 minuter tills marmeladen har tjocknat. Låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept