Kladdkakecupcakes med rödbetor

1 h
12 cupcakes
Kladdkakecupcakes med rödbetor
Foto: Jenny Grimsgård
Från Nyhetsmorgon

Fina cupcakes som är så saftiga att de faktiskt smälter i munnen. Glutenfria chokladcupcakes med rödbetsfrosting och mandelknäck. Sötade med kokossocker, lönnsirap och agavesirap. Recept ur boken

Sött utan vitt socker

.

10 november 2014
Visa mer
1 h
12 cupcakes

Du behöver

Muffins

  • 2 små rödbetor, kokta
  • 100 g osötad mörk choklad
  • 0,75 dl kokosolja
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 nypa havssalt

Frosting

  • 200 g färskost
  • 3 msk agavesirap
  • 1 ekologisk citron, rivet skal
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk rödbetssaft

Mandelknäck

  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl lönnsirap
  • 30 g smör
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Muffins
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Finriv rödbetorna. Spara lite rödbetssaft till frostingen.
  3. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Ta chokladen från värmen, tillsätt kokosoljan och blanda.
  4. Vispa ägg, kokossocker, agavesirap och vaniljpulver med elvisp till en fluffig smet. Tillsätt chokladen. Blanda försiktigt ner mandelmjöl, bakpulver, kakao och salt.
  5. Fyll muffinsformar till cirka två tredjedelar av med smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
  6. Frosting
    Vispa ingredienserna med elvisp. Låt stå i kylen cirka 30 minuter.
  7. Mandelknäck
    Blanda kokossocker, lönnsirap, smör samt bikarbonat i en stekpanna och låt koka på låg värme i några minuter.
  8. Rör ner mandeln. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
  9. Dekoration
    Häll frostingen i en spritspåse och spritsa över muffinsen. Bryt mandelknäcken i små bitar och strö över frostingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept