Kanelsockervända vaniljhorn

40 st
40 st

Du behöver

Kanelsockervända vaniljhorn

  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel

Gör så här

  1. Kanelsockervända vaniljhorn
    Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med visp eller med en köksassistent tills du får en smulig deg.
  2. Krama ihop degen, forma till två rullar och lägg i plastfolie. Lägg in i kylen och låt ligga där cirka 30 min. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Blanda ihop socker och kanel.
  4. Ta ut degrullarna och skär dem i lika stora bitar, cirka 40 st.
  5. Rulla ut varje deg till en mask och böj dem så att de ser ut som horn.
  6. Lägg på bakplåtspapper och baka i ugn, cirka 10 minuter eller tills de börjat få färg.
  7. Ta ut och vänd i kanelsockret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept