Chokladcupcakes med smörkrämsfrosting

Chokladcupcakes med smörkrämsfrosting
Foto: Liten kaka
Från Nyhetsmorgon

Chokladcupcakes med smörkrämsfrosting, smarriga cupcakes som du toppar med fluffig smörkräm.

19 februari 2013
Visa mer

Du behöver

Chokladcupcakes

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 dl vaniljpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl kakao
  • En nypa salt
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl gräddfil eller filmjölk

Smörkrämsfrosting

  • 250 g osaltat smör, rumstempererat
  • 500 g florsocker
  • 4 msk standardmjölk
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Hushållsfärg

Gör så här

  1. Chokladcupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sikta mjöl, kakao, bikarbonat samt salt ner i en bunke.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
  4. Varva på låg hastighet mjölblandningen, gräddfilen samt oljan i tre omgångar ner i äggblandningen, det är viktigt att blandningen blir till en jämn smet.
  5. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär 1/3.
  6. Grädda cirka 13–15 minuter. Lägg dina chokladmuffins på ett galler och låt dem svalna.
  7. Smörkrämsfrosting
    Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver.
  8. Rör slätt och häll i mjölken. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig.
  9. Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg.
  10. Spritsa eller klicka ut smörkrämsfrosting på dina chokladmuffins.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept