Körsbärsmazarin med vaniljgrädde

Åh, detta är bara så gott. Receptet ger cirka 12 bitar.

31 juli 2009

Du behöver

  • 250 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa, riven
  • 5 st ägg, rumstempererade
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl urkärnade körsbär
  • Smör och kokos till formen

vaniljgräddeaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 0,5 st vaniljstång, endast fröna
  • 1 msk florsocker eller 1 tsk vaniljsocker
  • Körsbär och mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form 24 cm i diameter med kokos.
  3. Vispa ihop smör och mandelmassa.
  4. Vispa i ett ägg i taget.
  5. Vänd i mjölet och sedan körsbären.
  6. Fyll upp smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Låt sedan kakan svalna.
  7. Vispa grädden med vanilj och florsockersockret eller vaniljsockret. Bred grädden över kakan. Garnera med körsbär och mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept