Körsbärsmazarin med vaniljgrädde

Du behöver

  • 250 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa, riven
  • 5 st ägg, rumstempererade
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl urkärnade körsbär
  • Smör och kokos till formen

vaniljgräddeaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 0,5 st vaniljstång, endast fröna
  • 1 msk florsocker eller 1 tsk vaniljsocker
  • Körsbär och mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form 24 cm i diameter med kokos.
  3. Vispa ihop smör och mandelmassa.
  4. Vispa i ett ägg i taget.
  5. Vänd i mjölet och sedan körsbären.
  6. Fyll upp smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Låt sedan kakan svalna.
  7. Vispa grädden med vanilj och florsockersockret eller vaniljsockret. Bred grädden över kakan. Garnera med körsbär och mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept