Gröna bakelser

Från Nyhetsmorgon

Bakelser med nötbotten toppas med ett härligt fluff gjort på avokado, banan och vit choklad.

1 januari 2015
Visa mer

Du behöver

Botten

  • 2 dl pistagenötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 20 dadlar
  • 2 msk kokosolja

Fyllning

  • 50 g vit choklad
  • 3 msk kokosolja
  • 2 avokado
  • 0,5-1 banan
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Mixa nötterna grovt, hacka dadlarna och tillsätt i mixern tillsammans med kokosoljan. Tryck ut massan mellan två bitar plastfilm på en plåt och kavla lätt till 0,5 cm tjockt lager. Sätt in i kylen.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen. Ta fram botten ur kylen och skär upp fyrkanter eller stansa ut rundlar, ca 4 cm i diameter.
  3. Smält chokladen och kokosoljan. Vispa alla ingredienser till fyllningen och blanda i den smälta vita chokladen och kokosoljan. Spritsa på fyllningen och garnera med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept