Glutenfria scones

12 st
Från Nyhetsmorgon

Glutenfria scones med sojamjöl och rismjölk. De här sconesen är absolut godast nygräddade med lite marmelad på!

1 januari 2015
Visa mer
12 st

Du behöver

Glutenfria scones

  • 3 dl sojamjöl
  • 4 dl rismjöl
  • 1 dl profibre
  • 0,5 dl physaliumfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 500 g rismjölk
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Smält smöret och häll det i rismjölken. Låt det svalna något och blanda i vätskan och sedan sirapen i de torra ingredienserna. Rör om och blanda ordentligt.
  2. Klicka upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt bröden svalna lite på ett galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept