Glutenfri vaniljgranola

Från Nyhetsmorgon

Glutenfri granola med valnötter, hasselnötter, kokos, solroskärnor och gojibär.

1 januari 2015
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl bovetegryn eller havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl goijbär
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 2 msk kokosolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 155 grader.
  2. Hacka nötterna grovt. Blanda alla frön och gryn. Smält kokosoljan och blanda i agavesirapen eller honungen. Blanda allt utom goijibären och strö ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 25 minuter. Vänd blandningen ett par gånger under tiden. Ta ut blandningen låt den svalna och tillsätt goijibären.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept