Amerikanska pannkakor med vispad ricotta

8 - 10 st
Från Nyhetsmorgon

Lyxiga amerikanska pannkakor med maplesyrup, blåbär och vispad ricotta.

1 januari 2015
Visa mer
8 - 10 st

Du behöver

Amerikanska pannkakor

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smält smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl gräddfil (ev ytterligare 0,5 dl om smeten känns för tjock)
  • 1 ägg
  • smör till stekning

Tillbehör

  • 250 g ricotta
  • 1 dl maplesyrup
  • 225 g blåbär

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Smält smöret och blanda med mjölken och ägget. Vispa i vätskan och gräddfilen. Låt smeten stå svalt 10-15 minuter och svälla.
  2. Värm en stekpanna och lägg i smör, häll i 1 dl av smeten och stek pannkakorna gyllenbruna på medelvärme på båda sidor i omgångar. Vispa ricottan med elvisp. Servera pannkakorna med blåbär, ricotta och maplesyrup.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept