Piggvarsfilé med ärtkräm

45 min
10
Från Nyhetsmorgon

Piggvarsfilé serveras med en kräm på ärtor, syrad lök och smörfräst brysselkål. Perfekt bjudmat!

27 december 2013
Visa mer
45 min
10

Du behöver

Piggvar

  • 1 kg piggvarfilé
  • 4 msk olja
  • salt

Ärtkräm

  • 500 g frysta ärtor
  • socker
  • salt
  • 2 msk chardonnayvinäger

Syrat smörvatten

  • 3 msk ättika, 12 %
  • 7 dl vatten
  • salt
  • 40 g smör

Garnering

  • brysselkål
  • 100 g spritärtor
  • 50 g ärtskott
  • 100 g syltlökar

Gör så här

  1. Piggvar
    Stycka piggvaren i 1x10 cm bitar och stek sedan på en sida tills den får en fin färg.
  2. Ärtkräm
    Häll på kokande vatten på de frysta ärtorna, häll av med en gång och gör om detta en gång till. Mixa se dan i termomixer till en slät kräm. Tillsätt vatten om den blir för tjock.
  3. Smaka av med salt och socker. Avsluta med vinäger.
  4. Brysselkål
    Smörstek brysselkålen
  5. Syrat smörvatten
    Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och använd som kokvatten för syltlöken.
  6. Garnering
    Plocka brysselkålen och skala lökarna.
  7. Plocka spritärtorna och blancehra dem lätt, skala sedan ärtorna från skal.
  8. Dela syltlöken på mitten och plocka isär den. Blanchera lökarna i syrat smörvatten ca 2 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept