Vodka Penne

4

Du behöver

  • 350 g penne
  • 25 g smör
  • 125 g Pancettabitar eller bacontärningar
  • 4 msk vodka
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • En liten näve färsk persilja, finhackad
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • Nyriven parmesanost till servering

Gör så här

  1. Koka pastan i en stor kastrull enligt instruktionerna på paketet.
  2. Smält samtidigt smöret på medelhög värme i en stor stekpanna, lägg i pancettan och stek den i ungefär 3–5 minuter, tills den får en gyllene färg.
  3. Tillsätt vodkan och låt den sjuda någon minut innan du häller i grädden, tomatpurén och persiljan.
  4. Låt sjuda i 5 minuter, tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Låt den färdigkokta pastan rinna av, häll den i såsen och blanda.
  6. Servera med riven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept