Thai beef and mango salad

Thai beef and mango salad
Foto: Donal Skehan
Från Nyhetsmorgon

Jag älskar fräscha och heta asiatiska smaker, som i det här receptet. Folk har olika åsikter om koriander, men jag är helt frälst – örten framhäver verkligen smakerna i en rätt som den här. Om du skivar köttet så tunt du kan kommer det att lyfta varenda tugga. Det spelar ingen roll om du inte
har de rätta grönsakerna – får du bara till köttet och dressingen kan resten varieras. /Donal Skehan

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


15 maj 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 bitar ryggbiff (à 200 g)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • Solrosolja, till stekning
  • 150 g böngroddar
  • 5 st salladslökar, finskurna
  • 1 st mogen mango, skalad, urkärnad och skivad på längden
  • 2 st hjärtbladssalladshuvuden, grovstrimlade
  • En näve jordnötter, hackade
  • En näve färsk mynta, grovhackad
  • En näve färsk koriander, grovhackad

Dressing

  • 1 msk soja
  • 1 st lime, juice
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 1 st vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 1 st röd chili, urkärnad och finhackad

Gör så här

  1. Vänd köttet i sesamolja, soja och finhackad vitlök i en bunke.
  2. Hetta upp lite solrosolja i en stor stekpanna på hög värme.
  3. Lägg i köttet precis när oljan är på väg att börja ryka och stek 3–4 minuter på varje sida för medium-rare, eller ytterligare 2 minuter per sida för medium.
  4. Lägg över köttet på en tallrik och täck över med aluminiumfolie.
  5. Låt köttet vila medan du vispar ihop alla ingredienserna till dressingen i en stor salladsskål.
  6. Lägg i böngroddar, salladslök, mango och riven sallad och blanda med dressingen.
  7. Skär det stekta köttet i så tunna skivor som möjligt, vänd ner skivorna i salladen och toppa med hackade jordnötter, mynta och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept