Super chocolate brownies

Du behöver

  • 225 g mörk kvalitetschoklad, i bitar
  • 225 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 st stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 225 g philadelphiaost
  • 50 g smör
  • 2,7 dl florsocker
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä kakformen med bakplåtspapper.
  2. Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten.
  3. Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.
  4. Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.
  5. Vispa socker och ägg pösigt i en stor bunke, ungefär 2–3 minuter med elvisp.
  6. Tillsätt långsamt den smälta chokladen och smöret, blanda ner vaniljsocker och vispa tills smeten tjocknar.
  7. Sikta slutligen ner mjöl och bakpulver och blanda försiktigt.
  8. Häll smeten i kakformen och grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills ytan känns fast och kakan har släppt lite från formen.
  9. Ta ut och låt svalna.
  10. Glasyr
    Vispa ihop ingredienserna och bred på brownieskakan. Skär till 24 kvadrater och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept