Kyckling med chili och citrongräs

15 min + marinering
4
Från Nyhetsmorgon

Det här är en rätt som doftar underbart och är enkel att laga. Jag använder kycklinglårfilé eftersom de har mer smak, men du kan även använda kycklingbröst. Pastan som används i såsen passar även bra till nöt- och fläskkött /Donal Skehan

18 februari 2014
Visa mer
15 min + marinering
4

Du behöver

  • 2 stjälkar citrongräs, finhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk thailändsk fisksås (Nam Pla)
  • 350 g kycklinglårfilé, skuret i munsbitar
  • 1 msk solrosolja
  • 1 msk curry
  • 100 ml kycklingbuljong
  • 1 msk strösocker
  • 1 liten näve mynta, basilika och koriander (till garnering)

Gör så här

  1. Blanda citrongräs, chili, vitlök och fisksås i en skål.
  2. Lägg kycklingen i en annan skål och tillsätt hälften av citrongräsmixen, spara resten. Täck och låt marineras i kylen i minst 20 minuter.
  3. Hetta upp oljan på hög värme i en wokpanna eller i en stor teflonstekpanna. Tillsätt den sparade citrongräsmixen och curry. Låt steka i ungefär en minut tills det doftar.
  4. Lägg sedan i den marinerade kycklingen och stek i fyra till fem minuter så att alla sidor av kycklingen får fin färg.
  5. Häll ner kycklingbuljongen i pannan och rör i sockret. Låt sjuda i några minuter tills buljongen har reducerats och du fått en tjock sås.
  6. Servera med kokt ris och garnera med de färska örterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept