Dinkelscones med blåbärssmör

Dinkelscones med blåbärssmör
Foto: TV4

Dinkelscones med blåbärssmör

Av: Denise Rudberg

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 min

Bjud på rykande färska scones med fluffigt blåbärssmör som smälter över bröden.

Ingredienser

portioner scones)

Dinkelscones

  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl mjölk

Blåbärssmör

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl blåbär

Gör så här

  1. Dinkelscones
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Klicka i smöret och rör till en grynig massa med en gaffel eller finfördela med fingrarna.
  5. Häll i mjölken och blanda till en kladdig deg.
  6. Forma två runda kakor med mjöliga händer på en bakplåtspapperklädd plåt. Snitta ett kryss tvärs över dem med mjölad kniv och pricka dem med mjölad gaffel.
  7. Grädda sconesen i cirka 10 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
  8. Blåbärssmöret
  9. Lägg det rumstempererade smöret och blåbären i en bunke och ispa det slätt och luftigt med elvisp.
  10. Bred på varma scones så smälter det gudomligt ner i brödet.