Dinkelscones med blåbärssmör

20 min
4 scones)
Dinkelscones med blåbärssmör
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Bjud på rykande färska scones med fluffigt blåbärssmör som smälter över bröden.

27 april 2014
Visa mer
20 min
4 scones)

Du behöver

Dinkelscones

  • 4 dl dinkelsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl mjölk

Blåbärssmör

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl blåbär

Gör så här

  1. Dinkelscones
    Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Klicka i smöret och rör till en grynig massa med en gaffel eller finfördela med fingrarna.
  4. Häll i mjölken och blanda till en kladdig deg.
  5. Forma två runda kakor med mjöliga händer på en bakplåtspapperklädd plåt. Snitta ett kryss tvärs över dem med mjölad kniv och pricka dem med mjölad gaffel.
  6. Grädda sconesen i cirka 10 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
  7. Blåbärssmöret
    Lägg det rumstempererade smöret och blåbären i en bunke och ispa det slätt och luftigt med elvisp.
  8. Bred på varma scones så smälter det gudomligt ner i brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept