Råmarinerad fisk och skaldjur

Från Nyhetsmorgon

Fisk och skaldjur i chili- och limemarinad serveras med vårsallad, algnudlar och ramslök.

10 april 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g fisk och skaldjur (efter tillgång)

Marinad

  • 2 röda chili, rivna
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 lime, saften + rivet skal
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk rostade cashewnötter, hackade
  • 0,5 tsk sesamolja

Sallad

  • 0,25 rödkål, tunt strimlad
  • 0,5 påse babyspenat
  • 0,5 kruka koriander, endast plockade bladen
  • 1 knippe salladslök, tunt skivad
  • 1 morot, strimlad
  • ca 10 cm rättika, skivad och strimlad
  • 1 huvud frilisé, riven i små bitar
  • 1 ask rädisor, tunt skivade
  • 1 ask blandad krasse efter tillgång
  • 1 påse algnudlar

Ramslökdressing

  • 50 g ramslök
  • 0,5 ask babyspenat
  • 1-2 jalapeño, rivna
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • ca 1 lime, saften

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda ihop alla ingredienser. Skär fisk och skaldjur i ca 0,5 cm skivor och marinera dem hastigt (ca 1 minut) innan servering.
  2. Sallad
    Blanda ihop allt och ställ kallt med blött papper ovanpå så att salladen inte torkar.
  3. Dressing
    Lägg allt utom oljan i en mixerkanna och mixa till en puré. Tillsätt oljan i tunn stråle under mixning tills all olja är i. Smaka av med salt och några droppar limesaft.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept