Rabarberkompott med rostad mandel och lättvispad grädde

Från Nyhetsmorgon

Fräsch och enkel dessert med rabarber, mandel och syrlig gräddvisp.

10 april 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 stänger rabarber, skurna i ca 1 cm tjocka bitar
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vitt vin
  • 1 tsk maizena
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mandelmjöl

Gör så här

  1. Lägg vitt vin, vaniljstången, socker och maizena i en kastrull och koka upp tills sockret är smält och konsistens är simmig.
  2. Lägg i rabarbern och rör om. Lägg lock på och låt sjuda på svag värme i ca 3-4 minuter till rabarbern börjar bli mjuk. Ta av från värmen och kyl ned. Vänd ner jordgubbarna.
  3. Vispa grädde och crème fraiche tills det får en tjock-rinnig konsistens.
  4. Stek mandelmjölet på svag värme i en torr stekpanna till det är gyllenbrunt. Strö över desserten vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept