Marinerade pilgrimsmusslor

4

Du behöver

  • 8 pilgrimsmusslor, tunt skivade

Äpple- och yuzusorbet

  • 3 granny smith äpplen, skalade och urkärnade
  • 1 dl yuzujos
  • 2 msk socker

Marinad

  • 2 msk tigermjölk
  • 2 msk limejos
  • salt

Sås

  • 1 dl Soja
  • 0,5 dl yuzu
  • 2 dl tigermjölk

Garnityr

  • 2 msk gurka, fint tärnad
  • 2 msk blekselleri, fint tärnad
  • 1 msk jalapeno, fint tärnad
  • 1 msk salladslök finhackad

Garnering

  • chiliflakes

Gör så här

  1. Stek pilgrimsmusslorna runt om i en het och torr stekpanna. Kyl ned. Skiva dem sedan i 4-5 skivor per mussla.
  2. Lägg pilgrimsmusselskivorna i en bunke och blanda med tigermjölken. Lägg upp på tallrikar.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och slå över musslorna.
  4. Blanda ihop allt till garnityret och lägg en sked vid musslorna. Strö lite chiliflakes över anrättningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept