Grillad kyckling med "Thaisallad"

Du behöver

  • 1 pkt mungbönsnudlar
  • 1 st morot
  • 0,25 st spetskål
  • 1 kruka färsk grovhackad koriander
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja (till stekning)

Vinägrett till nudlar

  • 0,5 dl limesaft
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk fisksås

Cashewnötsdressing

  • 2 dl cashewnötter (rostade)
  • 1 dl risvinäger
  • 1 dl limesaft
  • 4 msk japansk soja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st röda chili, urkärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl farinsocker
  • 3 msk färsk, riven ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk rapsolja
  • Blötlägg nudlarna enligt anvisning och häng av i sil.

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning och häng av i sil.
  2. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och blanda ner i nudlarna. Låt det ligga och dra i ca 5 minuter så att nudlarna suger upp smakerna.
  3. Tillsätt sedan alla grönsaker, sallad och örter.
  4. Ta försiktigt ut 4 hela isbergsblad och lägg i kallt vatten. Fyll sallads "skålarna" med nudelsalladen.

  5. Salta och peppra kycklingen. Stek eller grilla den klar.
  6. Skär upp den i bitar och lägg på salladen.
  7. Mixa alla ingredienser till cashnötsdressingen och tillsätt eventuellt lite vatten för att få en ganska tunn konsistens.
  8. Häll över ca 1-2 msk dressing över kycklingen och salladen precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept