Äpple, kryddchoklad och karamellglass

Från Nyhetsmorgon

Fram med vacuumförpackaren! Denna äppeldessert tillagar äpplena i vacuum. Servera med kryddig havre- och chokladkaka.

Bengt Frithiofssons dryckestips
256, Calvados La Ribaude (4 solar)
1863, Ingrid Marie 0 % Äppelmust (3 solar)

14 november 2014
Visa mer
4

Du behöver

Äpplen

  • 2 röda, söta äpplen
  • 1 dl sockerlag
  • 5 cm kanelstång
  • 5 gröna kardemummakapslar
  • 1 stjärnanis
  • 1 lagerblad

Kryddchoklad

  • 200 g havregryn
  • 50 g osaltat smör
  • 2 msk strösocker
  • 10 cm kanelstång
  • 10 gröna kardemummakapslar
  • 2 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • 75 g mörk choklad, tempererad

Gör så här

  1. Krossa alla kryddor till äpplena. Koka upp med sockerlagen och låt dra, sila.
  2. Skala 1 av äpplena och vacuumförpacka med kryddlagen. Tillaga i vac-påse. Frys till -15 grader. Riv grovt.
  3. Rosta havren med smör och socker i ugn, 180 grader, tills det fått fin färg.
  4. Mal kryddorna till chokladen fint. Blanda med havren och chokladen. Kavla ut tunt mellan plastfolie. Kyl ner. Strimla kakan fint.
  5. Lägg det hela äpplet i vac-påse och koka på 96 grader i 20 minuter. Sila av vätskan och mixa till en slät puré. Sila och kyl ner.
  6. Servera med glass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept