Rotfruktsallad med hasselnötsvinaigrette

Från Nyhetsmorgon

Rotfruktsallad på rödbetor, blomkål, purjolök, färnkål och ruccola. Servera salladen med hasselnötsvinägrette och parmesan.

27 september 2013
Visa mer

Du behöver

  • 5 rödbetor
  • 1 blomkål
  • 1 purjolök
  • 6 jordärtskockor
  • 1 fänkål
  • 1 påse ruccola
  • en bit parmesan
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala jordärtskockor och rödbetor.
  2. Skär blomkålen i mindre små bitar.
  3. Rosta i ugnen på 200 grader på en plåt i lite olivolja. Tänk på att grönsakerna tar olika lång tid att bli klara så kolla dom efter ca 15 minuter.
  4. Skär purjolöken längs med och baka i ugnen på ca 150 grader i 45 minuter, skär i mindre bitar efter den är klar.
  5. Dressing
    Hacka hasselnötter fint blanda med rödvinsvinäger, olivolja, salt och lite riven vitlök, vispa tills den blandar sig fint.
  6. Hacka parmesanen i små bitar.
  7. Blanda grönsakerna i lite av dressingen och blanda i rucola- och parmesanbitar, toppa med resten av dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept