Grillad torsk med zucchinisallad

Du behöver

Torsken

  • 180 g torskrygg per portion
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Zucchinisallad

  • salt och svartpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,25 dl citronsaft
  • honung
  • mynta
  • 0,25 dl olivolja
  • parmesan
  • 1 zucchini
  • 1 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Torsken
    Pensla torsken med olja, salta och peppra.
  2. Grilla torsken cirka fem minuter på varje sida beroende på tjocklek. Vänd inte torsken i onödan då den lätt kan falla sönder.
  3. Zucchinisallad
    Hyvla zucchinin på längden och pensla den med olivolja innan grillning.
  4. Grilla zucchiniskivorna en minut på varje sida och lägg upp på ett fat.
  5. Vispa ihop senap, citron och olja, smaka av med salt och peppar.
  6. Hyvla parmesan och hacka myntan grovt.
  7. Häll sedan dressingen över zucchinin och sprid ut rostade pinjenötter, mynta och parmesanflagor jämt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept