Smörkokta vita sparrisknoppar och vit sparrispuré

10

Du behöver

  • 20 st vita sparrisar
  • 1 dl smör
  • 1 dl Philadelphia
  • Salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Börja med att ansa och skala sparrisen, skär av de översta 5 cm av sparrisen.
  2. Stjälkarna kokas mjuka i saltvatten, ca 10 minuter och därefter mixas slät tillsammans med philadelphia och cayennepeppar.
  3. Topparna kokas försiktigt i smör och salt tills de är lagom mjuka. I båda dessa fall handlar det om att bevara så mycket smak som möjligt, att tillaga i vaccumpåse i kontrollerad ugn är alltid bäst.
  4. Alternativ kan man tillaga i kastrull också, viktigt är att man är otroligt sparsam med vatten så man inte kokar ur smaken ur sparrisen. Dessutom finns en risk att purén blir för lös i konsistensen om man använder för mycket vatten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept