Rödbetsmashmallows

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 3 msk isomalt
  • 70 g glykos
  • 1 dl rödbetsjuice
  • 1 msk agar agar
  • 1 0st gelatinblad
  • 100 g äggvita
  • florsocker

Gör så här

  1. Koka upp socker isomalt glykos och rödbetsjuice. Koka tills smeten uppnår 120 grader.
  2. Tillsätt agar agar och sjud yttligare 30 sekunder
  3. Under tiden vispa äggvitorna och blötlägg gelatinet.
  4. Under kraftig vispning, tillsätt försikigt den heta rödbetssockerlagen.
  5. Smält gelatin, tillsättgelatinet, vispa yttligare 5 minuter.
  6. Häll upp smeten i en florsockerpudrad form. Låt stå i kyl 2 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept