Pulled pork på grillen

10

Du behöver

  • 1,5 kg fläskkarré
  • 3 dl äppeljuice
  • salt och socker
  • paprika
  • timjan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Klyv fläskkarrén på mitten för att få mer köttyta som kan ta upp röksmak. Krydda rikligt.
  2. För vanlig klotgrill handlar det om att tända en brasa i ena änden utav grillen och placera ett kärl med lite äppeljuice i andra änden.
  3. Då brasan brunnit ner och bildat fin glöd matar man brasan med blöt flis, spån eller ved. Gärna utav ett smakrikt träslag såsom äpple eller al.
  4. Placera därefter köttet på galler över juicekärlet, detta förhindrar att lågor bildas då fettet droppar från köttet. Dessutom samlas alla rökiga köttjuicer i detta kärl.
  5. Nu ska köttet rökas, ju längre desto bättre, helst tills det faller isär av sig självt (7-10 timmar). Temperaturen bör hållas mellan 110 och 125 grader, Vill man påskynda processen så kan man efter några timmar avbryta rökningen, linda in det i folie tillsammans med den goda juicen och och grilla vidare eller baka det klart i ugn på liknande temperatur.
  6. Då köttet är klart river man det med en gaffel och smakar upp den med resterande juice och eventuellt lite mer salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept