Gotländskt Kravlammfilé

10

Du behöver

  • 800 g lammfilé (alternativt rostbiff, innanlår eller fransyska
  • färsk timjan
  • Salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Traditionell tillagning
    Krydda lammet med salt och peppar.
  2. Stek i het olja tills det fått fin färg, sänk värmen rejält, tillsätt smör och timjan och låt köttet försiktigt tillagas klart i smöret. Köttet är klart när det börjar styvna i konsistensen, har man termometer vill man uppnå en temperatur på 52-60 grader, lite beroende på hur man vill ha sitt lamm.
  3. Beredning i vaccumpåse
    Krydda lammet med salt peppar och hela timjankvistar.
  4. Vaccumpacka. Lammet ska nu tillagas i ett vattenbad på en temperatur så nära önskvärd kärntemperatur som möjligt.
  5. Exempelvis ett 60 grader varmt vattenbad 30 minuter kommer ge en kärntemperatur på 55-57 grader vilket är mycket bra. Låt svalna något.
  6. Bryn därefter på lammet i het panna så det får fin färg, avsluta med smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept