Gotländskt Kravlamm - tunnbringa

10

Du behöver

  • 1 st tunnbringa á 800 g
  • Salt
  • svartpeppar
  • 5 st klyftor vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Rosta vitlökarna i olivolja i en kastrull tills vitlökarna är mjuka, mosa eller mixa.
  2. Lägg ut tunnbringan framför dig med den släta sidan nedåt, så köttfibrerna ligger horisontellt och den fetaste sidan uppåt ifrån dig.
  3. Salta och peppra tunnbringan. Lägg på vitlökspurén.
  4. Börja rulla tunnbringarn närmast dig och ifrån dig, var nogrann med att rulla tajt.
  5. Bind med bommulsgarn.
  6. Baka i ugn 175 grader 1 timme eller tills den fått fin färg.
  7. Rulla därefter in bringan i folie och baka yttligare 1 timme på 125 grader tills man kan köra in en gaffel igen den utan motstånd.
  8. Kyl, skiva och värm åter i ugn eller på grillen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept