Kryddfärsbiffar

20 min
4
Kryddfärsbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

De här goda biffarna går snabbt att svänga ihop. Servera dem med äppel- och lökröra.

25 februari 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 100 g fläskfärs
  • 100 g kalvfärs
  • 200 g nötfärs
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl ströbröd
  • 4 st ägg
  • 1 msk mald kryddpeppar
  • 2 tsk socker
  • salt
  • vitpeppar
  • smör till stekning

Äppel- och lökröra:

  • 1 st stor gul lök
  • 2 st äpplen
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, ägg och kryddor i en stor bunke. Tillsätt färsen och blanda väl.
  2. Finhacka löken och blanda ner. Smaka av färsen och tillsätt eventuellt mer kryddor.
  3. Forma till färsbiffar och stek dem gyllenbruna i smöret.
  4. Äppel- och lökröra: Kärna ur äpplena. Skär äpplen och lök i tärningar, inte alltför fint.
  5. Stek försiktigt i lite smör. Salta och peppra.
  6. Servera röran tillsammans med färsbiffarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept