Empanadas de Chile

Från Nyhetsmorgon

Claudia Galli Concha tipsar om behändig mat att äta i farten.

Servera med sallad.

16 februari 2014
Visa mer
20

Du behöver

  • 6 hg nötfärs
  • 5 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk persilja
  • 0,5-1 tsk Aij de Color eller paprikapulver eller tabasco
  • 1 msk mjöl
  • 1 köttbuljong (tärning)
  • Kummin
  • Salt och peppar
  • 125 g svarta oliver
  • 50 g russin
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 kg mjöl
  • 250 g margarin eller smör
  • 2 tekoppar varm mjölk
  • 1 msk salt
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Fräs köttet halvfärdigt i en stekpanna.
  2. I en annan stekpanna fräses lök och pressad vitlök tills det blir genomskinligt.
  3. Blanda ihop kött och lök med paprikapulver, kummin, salt, peppar och persilja.
  4. Späd med lite köttbuljong.
  5. Bind ihop fyllningen med mjölet som du har blandat med lite vatten (den ska vara krämig som en pasta).
  6. Låt svalna (gärna över natten)
  7. Blanda mjöl och bakpulver.
  8. Blanda i margarinet.
  9. Finfördela.
  10. Häll i varm mjölk med salt.
  11. Gör en mjuk deg.
  12. Slå in degen i en handduk och låt svalna i 20 min.
  13. Utbakning
    Dela degen i 20 delar.
  14. Kavla ut varje del till en cirkel.
  15. Lägg i fyllningen + 1 oliv, 3‐4 russin och 1‐2 skivor ägg.
  16.  Vik ihop degen.
  17. Var noga med kanterna.
  18. Pensla med vatten så att de fastnar riktigt.
  19. Blanda en ägggla med vatten och pensla över.
  20. Grädda i 250 grader 10­‐15 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept