Inlagda köttbullar

Från Nyhetsmorgon

Inlagda köttbullar passar utmärkt med alla de tillbehör och drycker som man traditionellt äter och dricker till sill- och strömmingsbordet.

10 augusti 2014
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg mellanmald nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl standardmjölk
  • 2 ägg
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

1-2-3-lag

  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 morot
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Använd 500 g nystekta köttbullar som fått ligga och torka några minuter på hushållspapper.
  2. Gör en 1-2-3-lag, rör ihop kallt tills sockret löst sig.
  3. Skiva 1 morot och 1 rödlök och lägg i lagen. Lägg köttbullarna i en glasburk och slå över lagen. Låt stå i kylskåp minst 2 dagar innan de äts.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept