Smörgåstårta Medelhavet med kyckling och fårost

Från Nyhetsmorgon

Den här smörgåstårtan innehåller griljerad gårdskyckling, fårost, oliver och ramslök, vilket ger den en härlig Medelhavskänsla.

3 juni 2013
Visa mer

Du behöver

  • 2 st skivor vitt tårtbröd av surdegsbas

Kycklingen

  • 2 st gårdskycklingar, svenska, hela, fina
  • 5 st krossade vitlöksklyftor
  • 5 st citronskivor
  • lite olivolja
  • salt och svartpeppar, efter smak

Medelhavsblandning

  • 3 dl majonnäs
  • 200 g fårost, smulad
  • 1 dl svarta oliver, hackade
  • 1 st ciron, zest
  • 6 st ramslöksblad, skuren

Citron-creme-fraiche

  • 1 st citron, zest
  • 2 dl creme fraiche, vispad

Gör så här

  1. Griljera kycklingen i ugn med citron, vitlök och kryddor.
  2. Låt svalna och plocka isär köttet.
  3. Blanda kycklingen med övriga ingredienser i medelhavsblandningen, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ut brödskivorna, smöra två av dem.
  5. Bred ut ett lager med röra på två av skivorna, placera dem på varandra, lägg den sista på toppen.
  6. Blanda citronzesten med vispade creme fraichen.
  7. Garnera med exempelvis råmarinerad zucchini, tomater, tunt hyvlad fänkål, örter och ramslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept