Pojarski

40 min
Från Nyhetsmorgon

Sägs vara förebilden till våra Wallenbergare. Underbart gott ihop med en gräddig champinjonsås.

Servera gärna med morötter och zucchini. Morötterna skalas och sköljs, delas på mitten och steks. Zucchinin skivas tunt. Tillsätt lite citronsaft och salt. Sätt in i ugnen cirka två minuter.

23 mars 2012
Visa mer
40 min

Du behöver

  • 250 g malet kycklingkött
  • 2 äggulor
  • 1 vitt formbröd utan kanter
  • 0,5 dl mjölk (att lägga brödet i)
  • salt och pepparev, ev lite kayennepeppar

Sås

  • 12 champinjoner
  • en halv gul lök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Så gör du Pojarski:
  2. Allt blandas ihop i en bunke och formas till små pannbiffar.
  3. Så gör du såsen:
  4. Svampen skivas, löken hackas och får svettas i smöret.
  5. Tillsätt champinjonerna och efter några minuter tillsätts grädden. Det hela får koka på svag värme ca 10 minuter.
  6. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept